Veiledning til valg av dåpskjole

Veiledning til valg av dåpskjole

Tina Olofsson mar 22, 2023 Home , Dåpskjoler 0 Comments

Guide for valg av dåpskjole og dåpsdress

Her kommer noen råd om valg av dåpsklær basert på forskjellige materialegenskaper og stiler av dåpsklær. I Sverige har vi en lang tradisjon med lin som dyrkes og veves til vakre stoffer. Lin er et vakkert naturmateriale med mange fine egenskaper og en fin, litt grovere struktur som gir liv til stoffet. Det ublekede linet har en vakker beige/grå tone, men i dåpsklær brukes ofte bleket hvitt eller såkalt "off white". Lin er slitesterkt, men blir lett rynkete, på en vakker måte, og er derfor veldig populært blant de største motehusene. Vi har nøye søkt etter våre lin-stoffer med lys og lupe over hele Europa, der det fineste linet ofte produseres i de baltiske landene. Vi tok med oss omtrent 100 prøver før vi til slutt fant en fantastisk linnekvalitet. Den blir ikke like rynkete fordi den er ekstra myk. Den er vevd i en tykkere, dyrere kvalitet enn mange andre lin-stoffer, som ofte er tynne og lett blir gjennomsiktige. Våre lin-klær krever ikke underkjole. I tillegg er de myke og behagelige mot barnas sensitive hud.

Bomull er også et populært materiale for dåpskjoler. Det har vært brukt i Sverige siden århundreskiftet. På 60-tallet ble det vanlig med broderimønstret veving i dåpsklær i bomull. Bomullen kan også bli rynkete, men er mer lettstelt enn lin. Du kan med fordel velge bomull som er blandet med litt syntetisk materiale eller elastan for å få en mer rynkebestandig og lettstelt dåpskjole. For våre sjømannskostymer spesialbestiller vi en fin sateng-bomull fra en fabrikk i Tyrkia, som vever den for oss. Med litt elastan får vi den passe smidig og med en eksklusiv satengblank kvalitet, som er litt elastisk og derfor både behagelig å bruke for babyen og mindre rynkete. Den fineste bomullen anses å komme fra Egypt. Av den skaper vi vakre dåpsklær med gammeldags følelse fra århundreskiftet.

Sjømannsklær like stilfulle ved alle anledninger. De har eksistert siden århundreskiftet og går aldri ut av moten. Deres klassiske og høytidelige følelse er like moderne nå som da. Vi har dem i flere forskjellige modeller og fargetoner. Hos oss finner du både sjømannsdåpskjoler og dåpsdrakter med klassisk sjømannskrage og vakker bånddekor. Et plagg som vil bli elsket i generasjoner i din familie.

Silke er en herlig eksklusivt materiale som kommer fra silkelarvens tynne tråder. Det har en unik glans og en fallende bevegelse som få stoffer kan konkurrere med. Silke varmer i kulde og kjøler i varme, noe som er en unik kvalitet. Vi unngår imidlertid silke til tross for de fine kvalitetene, fordi det er vanskelig å vedlikeholde babyklær. For eksempel kan spytt lett forårsake flekker på stoffet, og flekker kan være vanskelig å fjerne hvis man ønsker å bruke dåpsklærne i flere generasjoner. Thai silke og taft krever rens for å beholde sin vakre overflate.

Syntetisk sateng er et godt alternativ til natursilke for dåpsklær. Noen ganger kan det være vanskelig å skille dem fra ekte silkesateng, men fordelen er at de er lette å vedlikeholde og likevel har silkeens vakre glans og tunge fall. Noen modeller kan enkelt skylles av i dusjen eller vaskes opp i vasken og henges til tørk. Med en lett pressing på svak varme kan du gjenopprette dem til sin opprinnelige tilstand. Hvis du skal reise til dåpen din, er dette et veldig bra alternativ, da materialet er lett å pakke og plagget blir fint igjen etter en lett stryking.

Blonderøde dåpskjoler gir et romantisk utseende. En dåpsseremoni er en av de få anledningene i livet der både gutter og jenter med fordel kan kle seg i blonder. En svært vakker blondedåpskjole tilhører den svenske kongefamiliens samling. Mange generasjoner av svenske kongelige har blitt døpt i den samme kjolen. Den er et eksemplarisk håndverk som består av eksklusive blondefor detaljer. Vi har vår egen mer moderne variant, men som er inspirert av hoffets dåpskjole. Den heter Grace-Estelle.

For deg som ønsker noe helt spesielt, tilbyr vi å spesialdesigne din kjole basert på dine egne ønsker. Sammen kan vi skape din dåpskjole, og du vil motta et pris- og materialforslag før vi begynner arbeidet. Du kan selv kjøpe stoffet hvis du har sett noe spesielt du ønsker å bruke, eller hvis du ønsker å gjenbruke din brudekjole eller et annet kjært familiære arvestykke, som for eksempel din bestemors håndbroderte sengetøy eller duken fra sommerhytta, osv.

Her ser du Tessas dåpskjole som vi designet med en fantastisk blonder fra Dolce & Gabbana.

Dåpskjoler i chiffong har en transparent look med en vacker fall som passar bra till nyfödda döpta barn. Om du önskar att brodera din dåpskjole, så är chiffong inte det bästa valet, men om du bara vill brodera barnets namn och ge det som arv så fungerar det bra. Ett annat alternativ är att brodera på doprosetten, så varje barn kan få sin egen doprosett som arv. Det är även möjligt att brodera på fodret, men vissa har acetatfoder som är för tunt.

Vi legger stor ære i å designe dåpsklær spesielt for gutter. Vi vet at foreldre til gutter ofte er lei seg for et kjedelig og stereotypt utvalg av klær til sønnene sine. Og på dåpssiden opplever mange at det meste er rettet mot jenter. Derfor legger vi ekstra vekt på å designe unike, stilfulle dåpsklær med en perfekt passform for gutter, slik at foreldrene kan nyte følelsen av virkelig å ha funnet dåpsklærne som vil lyse opp dåpsdagen deres!

Som et siste tips...se på vårt unike utvalg av broderier som gir den ekstra gullkanten til dåpsantrekket ditt!

Vi håper at vår guide har hjulpet og inspirert dere i valget av dåpsklær. Hvis dere har spørsmål, kan dere sende oss en e-post på sales@graceofsweden.com, så hjelper vi dere.

Tina Olofsson, Designer

Leave a Reply

*
*
Site url with http://
*
* Captcha