Pleie- og vaskeanvisning for dåpskjoler, dåpsklær og dåpstilbehør. Vi anbefaler profesjonelt kjemisk vaskeri

Råd til deg som selv velger å vaske bort en flekk på kjolen din

Dette er en guide for deg som vil vaske dåpskjolen din selv, men den gjøres helt på egen risiko. Det er ikke mulig å vaske silkekjoler, disse må bare vasket profesjonelt med kjemikalier. Husk at linkjoler mister sin vakre blanke overflate når du vasker vann. Imidlertid fungerer en liten flekk for å fjerne hvis du ikke suger hele kjolen. Hvis du føler deg utrygg, vil til og med renserien fjerne flekker for deg. Heng kjolen i dusjen på en kleshenger, som ikke kaster farge når den blir våt. Bløt opp flekken med vann, og ta deretter litt babysjampo eller såpesåpe på en våt, hvit klut eller en topzy og gni lett.

Vask alltid kjolen etter bruk hvis den blir flekkete. Hvis du venter til neste bruk, kan flekken ha blitt permanent eller veldig vanskelig å fjerne. Det er mye morsommere å lage en perfekt kjole til neste dåp eller å overlate som et minne til barna dine.

Hos Twilfit eller Sidenväveriet i Sverige kan du kjøpe en veldig god silkesåpe.

Hvis du vasker av en flekk, kan du lett skylle på flekken. Hvis du har en satengkjole, må du skylle hele dåpskjolen med dusjen, ellers kan den bli ringer etter tørking hvis hele kjolen ikke er gjennomvåt.

La den henge og tørke på hengeren. Strekk spissene lett i fuktig tilstand for enklere stryking.

Her kan du lese om materialegenskapene til forskjellige kjoler.

Lisat med tips om fjerningsfjerning finner du nederst på denne siden på Dopklänning, se.

Skytsengel

Vask alltid kjolen din uten skytsengel på plagget. Det er lett å sprekke og sy igjen. Hvis du velger å skylle kjolen lett i dusjen, må du sørge for at skytsengelen er tørr. Du kan pakke litt plastfolie rundt det eller tørke det av umiddelbart. Oppbevar engelen i en vakuumpose eller pakk den i plastfolie når du oppbevarer den i en lengre periode, så den ikke kommer i kontakt med luft. Siden det holder seg fint lenge, så er det et smykke.

Oppbevaring av dåpskjolen din

Vi anbefaler at du oppbevarer dåpskjolen din i en pustepose som er laget av naturlig materiale. Du kan kjøpe en eksklusiv oppbevaringspose av bomullssatin fra oss: oppbevaringsgarderobe.

Garderoben med kjolen skal oppbevares på et sted som er tørt og mørkt. Vi anbefaler at du for eksempel skriver et sted der du har. viktige dokumenter der du valgte å oppbevare dåpskjolen din.

Linkjoler og linnedåpskostymer

Vi anbefaler profesjonelt kjemisk vaskeri , da linene beholder den vakre overflaten. Dåpen tåler vannvask på 40 grader finvask eller en lett håndvask, for de som ønsker det, men dette gjøres på egen risiko. Dåpskjolen stryk på lin, helst med damp eller bruk en sprayflaske. Rosetten strykes på silke.

Silkedåpskjoler

Vi anbefaler  profesjonelt kjemisk vaskeri, og aldri vannvask, siden silke og blonder beholder sin vakre overflate. Påfør på silke.

Sateng dåpskjoler

Vi anbefaler profesjonelt kjemisk vaskeri,  beholder deretter stoff og snører den vakre overflaten. Kjolen tåler en lett håndvask med silkesåpe eller babysjampo, for de som ønsker det, men dette gjøres på egen risiko. Stryk på syntetisk, to prikker uten damp.

Bomullsdåpskjoler

Tåler 40 grader fin vask eller håndvask (Gjelder imidlertid ikke sjømannskjoler / matrosdrakter) Vi anbefaler profesjonelt kjemisk vaskeri, beholder deretter stoff og snører den vakre overflaten. Stryk på bomull helst med damp eller sprayflaske.